Vallavanema valimiseks on küll hääled koos, aga istungit ei paista

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Seadus annab volikogu istungi kokkukutsumiseks kogu õiguse volikogu esimehele ja nii on Priit Toobali otsustada, millal või kas üldse koguneb praegune volikogu koosseis.
Seadus annab volikogu istungi kokkukutsumiseks kogu õiguse volikogu esimehele ja nii on Priit Toobali otsustada, millal või kas üldse koguneb praegune volikogu koosseis. Foto: Elmo Riig

Vähemalt 13 Põhja-Sakala vallavolikogu liiget tegid teisipäeva hilisõhtul ettepaneku kutsuda nädala pärast kokku istung ning valida seal uus vallavanem. Ettepaneku esitaja Aino Viinapuu väitel on vajaliku toetusega vallajuhi kandidaat olemas.

Ühe osa volikogu liikmete plaan koondada augusti lõpus kaheks jagunenud toetushääled kõik Karel Tölbi toetuseks on Aino Viinapuu kinnitusel lõpule jõudnud ning 13 vallavoliniku ettepanek volikogu kokkukutsumiseks tähendabki tema sõnul seda, et ühine meel uue vallajuhi ametisse seadmiseks on leitud. Selleks on vaja 11 toetushäält.

22. septembriks pakutud istungi toimumine pole aga sugugi selge, sest koosoleku peab kokku kutsuma volikogu esimees Priit Toobal, kes kolmapäeval polnud veendunud, et ta seda teeb. Varem ise vallavanema toolile soovinud Toobal oli vahepeal lähedal sellele, et aidata vallavanemaks omaaegne vallajuht Tõnu Aavasalu, kuid ühe ööga kadus mitu vajalikku toetajat ja Aavasalu soov vallajuhiks saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles