Uus olukord on koolitundi toonud käemärgid ja mitmekeelsuse

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kitzbergi gümnaasiumi II–X klassis õpib kaheksa Ukrainast pärit koolilast. Mõnes aines saavad siinses koolis käivad ukrainlased kodumaist distantsõpet ning selleks on neile eraldi klassiruum.
Kitzbergi gümnaasiumi II–X klassis õpib kaheksa Ukrainast pärit koolilast. Mõnes aines saavad siinses koolis käivad ukrainlased kodumaist distantsõpet ning selleks on neile eraldi klassiruum. Foto: Kalmer Märtson

Koolid astusid uude õppeaastasse Ukrainast tulnud lastega, keda lisandus kogu Eesti haridussüsteemi umbes 5500. Iga kool püüab hakkama saada ja teadmisi jagada parimal viisil ning selleks on kasutusel Ukraina distantsõpe ja erinevad keeled, sealhulgas kehakeel.

Koolijuhtide sõnul pole olukord kerge ei õpetajatele ega uutele õpilastele, aga selle muudab lihtsamaks, kui kooliperre kuulub Ukraina õpetajaid.

Kitzbergi gümnaasiumi direktor Jaak Israel tähendas, et seal on tööl ukrainlasest koordinaatorõpetaja, kes õppetööd sujuvamaks muudab. «Õpe on tore segu. Oskusained, näiteks muusika, kehaline kasvatus ja inglise keel, käivad klassiga. Et õpetaja ise on loodusainete õpetaja, annab ta bioloogiat, keemiat ja loodusõpetust ning kuna Ukraina distantsõpe toimib hästi, siis matemaatikat ja muid selliseid aineid teevad nad sealtkaudu,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles