Viljandis tulevad Kaitseliidu noorteorganisatsioonide olümpiamängud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Noored hakkavad võistlema Viljandi linnastaadionil.
Noored hakkavad võistlema Viljandi linnastaadionil. Foto: Elmo Riig

Selle nädala reedel ja laupäeval on Viljandis üle-eestilised Noorte Kotkaste ja Kodutütarde olümpiamängud. Korraldajate lähetatud pressiteate kohaselt avatakse need reedel kell 20 Vabaduse platsil.

Sealt minnakse rongkäigus Viljandi linnastaadionile ning juba samal õhtul selgitatakse ööjooksul välja visamad kodutütred ja noorkotkad.

Laupäeval on kavas vanad olümpiaalad: kilbijooks, hoota kaugushüpe, mõlema käega kuulitõuge ja mõlema käega granaadivise. Võistluse lõpetab teatejooks.

Olümpiamängudega propageeritakse kodutütarde ja noorkotkaste hulgas sportlikke eluviise, tutvustatakse uusi spordialasid, olümpiamängude ajalugu ja traditsioone ning selgitatakse välja parimad sportlased. Võistluste peakohtunik on Aivar Hommik, kes on juba aastaid korradanud Suure-Jaanis vanade olümpiaalade võistlusi.

Kodutütarde ja Noorte Kotkaste olümpiamänge korraldatakse iga nelja aasta tagant. Eelmised olid 2018. aastal. Siis võitsid Sakala noorkotkad ja kodutütred ning nende valduses on ka rändkarikas.

Kodutütred ja Noored Kotkad on Kaitseliidu noorteorganisatsioonid, esimesse kuuluvad 7–18-aastased tütarlapsed ning teise sama vanad poisid ja noormehed. Mõlemal organisatsioonil on üle Eesti tuhandeid tegev- ja toetajaliikmeid ning tegutsetakse igas maakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles