Sürgavere kodukandipäeval esinesid Ukraina ja Eesti lapsed

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Päeva liigutavaim hetk oli Eesti ja Ukraina laste esinemine, mille olid lavastanud ukrainlannad, kelle koduks on Sürgavere spordihoone.
Päeva liigutavaim hetk oli Eesti ja Ukraina laste esinemine, mille olid lavastanud ukrainlannad, kelle koduks on Sürgavere spordihoone. Foto: Marko Reimann

16. korda peeti septembri teisel laupäeval Sürgaveres laata koos kodukandipäevaga, mis on kohtumiste, esinemiste, kauplemise ja enese proovilepanemise koht.

Päeva liigutavaim hetk oli külavanem Eve Soopa kinnitusel Eesti ja Ukraina laste esinemine, mille olid lavastanud Sürgavere spordihoones peatuvad ukrainlannad, aga ka Sürgavere hümni video esitlus. "On imeline tõdeda, et hümni autorid on Sürgavere inimesed," toonitas Soopa. Sõnade autor on Heidi Raba ja viisi on loonud Grete Espenberg.

Veel esinesid kodukandipäevadel Karmoškakamraadid, peeti rammunaise võistlust, oli õnneloos ja sügisnäitus, lüpsiässa võistlus ning selgitati välja parim maitse kõrvitsast. Samuti kuulusid kavva krossirataste võidusõit, oksjon ja tantsuõhtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles