Tänavate lappimine sai hoo sisse

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehv ilm aukude lappimist ei takista. Eile pärastlõunal parandasid Veolia Keskkonnateenuste töömehed Leola tänavat.
Kehv ilm aukude lappimist ei takista. Eile pärastlõunal parandasid Veolia Keskkonnateenuste töömehed Leola tänavat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Külma ilma ja sula vaheldumine soodustab asfaldiaukude tekkimist ning nõnda on hoo sisse saanud kevadtalvine augulappimine.

Viljandi tänavaid hooldav aktsiaselts Veolia Keskkonnateenused saab linnalt sügisest kevadeni vältavaks talihoolduseks 270 388 eurot. Selle summa eest tuleb tõrjuda nii lund ja libedust kui lappida auke.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti teedespetsialist Harry Mägi ütles, et olenevalt ilmast algab külma aja aukude parandamine oktoobris-novembris, kuid enamasti on siis tegu üksikute eranditega.

«Põhiline töö läheb lahti talve lõpul ja kevade algul, kui külm järele annab,» tõdes ta. «Nulli ümber kõikuv temperatuur on tänavate tervisele kõige kahjulikum: öösel külmetab ja päeval sulatab.»

Lagunevad kohtad leitakse teehooldusfirma ja linnavalitsuse koostöös, samuti tuleb abi elanikelt, kes linnavalitsusele ohtlikest aukudest teada annavad.

Ajutised parandustööd hõlmavad tähtsamaid ehk bussiliiklusega tänavaid, kuid kokkuleppel linnavalitsusega täidetakse ka kõrvalisel tänaval laiutav suur ja ohtlik auk. Selline hooajatöö kestab 19. aprillini, misjärel algab kõigi parandamist vajavate tänavate remont. Tolleks tööks valib linn tegija eraldi riigihankega.

Nagu Mägi märkis, on veel vara hinnata, kuidas on lõppev talv Viljandi tänavatele mõjunud.

Veolia Keskkonnateenuste Lääne regiooni tänavahooldusmeister Janno Laht ütles, et põhiline lagunemine ootab veel ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles