Presidendi juurde kippujaid jäi napiks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Kõik võitjad said presidendilt sellise seinaplaadi.
Kõik võitjad said presidendilt sellise seinaplaadi. Foto: Elmo Riig

Tänavu laekus maakonna neljast omavalitsusest üle-eestilisele kauni kodu võistlusele vaid neli kandidaati, kellest kolm esitas omavalitsuste liit tunnustamiseks presidendile.

Viljandimaa omavalitsuste liidu juhiabi-nõunik Krista Ojamäe ütles, et valdade ja linna aiakonkurssidel on märksa rohkem tunnustust leidnud kodusid, paraku selgus, et tihti ei olnud nad nõus taotlema presidendi autasu. «Mitu ütles ära viimasel minutil. Konkursil osalemine on igaühe enda valik ja ka äraütlemine on aktsepteeritav,» rääkis Ojamäe. «Tegelikult on kõik konkurssidel edu saavutanud kodud ilusad. Olen alati kade nendele, kes leiavad aega, jaksu ning võimalusi oma kodu ilusaks muuta, eriti kui sellega kaasnevad terav silm ja hea maitse.»

Viljandist läkitati konkursile üks kodu. Linnavalitsuse haljastuse ja heakorra spetsialist Age Alas ütles, et valik tehti mulluse «Kauni Viljandi» võistluse parimate hulgast, aga ülejäänud ei olnud presidendi konkursile esitamisega päri. «Meil ei ole muret olnud oma konkursil parimate leidmisega, aga kui inimesed ei ole nõus üle-eestilisele tasemele edasi minema, siis peame seda otsust austama,» lausus Age Alas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles