Linnalt saab küsida toetust laste huvihariduskulude vähendamiseks

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi linn ootab kodanikelt taotlusi, et vähendada peredel laste huvihaidusele kuluvat raha. 
Viljandi linn ootab kodanikelt taotlusi, et vähendada peredel laste huvihaidusele kuluvat raha. Foto: Marko Saarm

Oktoobri keskpaigani saab linnale esitada taotlusi sügisperioodil huvikooli ja -tegevuse õppetasust vabastuse saamiseks. 

"Selle aasta üldine hinnatõus ning muidugi ka huvikoolide õppetasude tõus mõjutab kõige rohkem peresid, kus kasvab rohkem lapsi või kelle majanduslik olukord on keerulisem," ütles kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Vilja Volmer-Martinson. Seepärast tahetakse huvikoolide õppetasu vabastust meelde tuletada ning innustada lapsevanemaid taotlust tegema. "See ei pruugi ühes kuus olla suur, kuid mitme kuu peale kokku on siiski tuntav leevendus keerulises olukorras," lausus ta. 

Taotlusi oodatakse 15. oktoobrini e-keskkonna Spoku kaudu ja nende esitamine on juba avatud. Vabastust õppetasust saab selles voorus küsida septembrist detsembrini.

Küsida saab munitsipaal- ja erahuvikoolide ning end huvikooliks mitte registreerinud eraühingute huvitegevuse õppetasust vabastust. 

Seda saab taotleda, kui peres õpib ühes või mitmes huvikoolis või huvitegevust pakkuvas eraühingus kolm last või enam, peres kasvab neli last või enam, pere saab toimetulekutoetust või kui pere kuusissetulek ühe pereliikme kohta on väiksem kui 75 protsenti kehtivast alampalgast.

Vabastust on võimalik taotleda ühe lapse kohta ühele huviringile, välja arvatud toimetulekutoetust saav pere, kes saab vabastust taotleda kõigi laste kõikidele huviringidele. Taotleva lapsevanema ja laste rahvastikuregistrijärgne elukoht peavad olema samad.

Hiljem kui 15. oktoobril saabunud taotlusi menetletakse kuupõhiselt ning vabastus määratakse samast kuust kuni kevadperioodi lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles