10-eurosega maksnud klient sai kütust veerandi võrra väiksema summa eest (8)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Tšekk näitas, et Abja-Paluoja tankla automaat andis 10 euro eest 5,41 liitri jagu kütust, ehkki tanklapoest ostetud kanister viie liitri täitumist ei kinnitanud. Teisel korral voolas tankurist kütust 7,49 euro jagu, ehkki ostja kinnitusel näitas tabloo 10-eurost ostu.
Tšekk näitas, et Abja-Paluoja tankla automaat andis 10 euro eest 5,41 liitri jagu kütust, ehkki tanklapoest ostetud kanister viie liitri täitumist ei kinnitanud. Teisel korral voolas tankurist kütust 7,49 euro jagu, ehkki ostja kinnitusel näitas tabloo 10-eurost ostu. Foto: Elmo Riig, erakogu

Abja-Paluoja tanklast sai klient sealtsamast ostetud kanistrisse mõõtemärgistuse järgi peaaegu liitri jagu vähem bensiini, kui makstud raha eest oleks pidanud. Nagu selgus, pole kanister mõõdunõu ning selle märgistust lõpuni usaldada ei saa. Olukorda ei selgitanud ka võetud tšekk.

Penuja elanik Reet Paju rääkis, et tavaliselt toob tal poeg muruniitja jaoks bensiini, ent seekord augustis palus ta tolle töö ära teha väimehel. Väimees unustas kanistri koju ja ostis Alexela tanklapoest uue paksust punasest plastist originaalkanistri. Kodus vaadati üheskoos, et kuigi tangitud oli viis liitrit, jätkus kanistris bensiini vaid nelja liitri mõõtekriipsuni. Et kanister oli uus ja sealtsamast tanklapoest ostetud, ei sobinud ka mõte, et sissevalamise ajal võis kanister paisuda ning mõõtekriips seepärast petta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles