GALERII Siia saagu kassid! Loomade heaolu keskusesse ehitati talgute korras metsikute kasside pelgupaik

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Ühe Alustre küla kahekorruselise maamaja hoovist kostis reedel lõbusat kära ja hõiklemist. Sellist, nagu ikka kostab, kui hulk heas tujus inimesi üheskoos tööd teeb. Varjupaikade mittetulundusühingu keskuses käisid talgud, et rajada metsikutele kassidele vabapidamise aedik koos kahe majaga.

Kui häälte poole minna, leidis sealt ettevõtete Mulgi Ehitus ja Maakivist rahva. Kena päikesepaisteline reede ning rõõmsa lõõbi ja hõiklemisega viidi parajasti ellu heategevusprojekti, milles osaleb terve hulk maakonna ettevõtteid. Päeva lõpuks sai püsti kaks lihtsat, aga nägusat majakest, kus edaspidi hakkavad ulualust saama kassid. Ehitusfirmade mehed annetavad oma oskusi, rammu ja aega, majad ise on tulnud aga Lasitalt. Idee mõistagi Varjupaikade mittetulundusühingult endalt, sest pikad tegutsemisaastad on õpetanud, et kui küsida, siis antakse, aga kõigepealt peab julgema küsida.

"Kui Varjupaikade mittetulundusühing võttis meiega ühendust, siis me ei kahelnudki leidmast võimalusi, et omalt poolt õlg alla panna," rääkis Lasita müügijuht Maria Roop majade annetamisest. "Oleme igal aastal ühinenud mõne heategevusprogrammiga. Mitu aastat oleme toetanud lapsi, sellel aastal panustasime lisaks lastele siis ka loomade heaolusse."

Roop sõnas, et kui tänu nendele majadele saavad kodutuks jäänud loomad soojema aseme, teeb see ka ettevõtte töötajatel südame soojaks.

Tavaliselt renoveerimistöödele keskenduva ettevõtte Maakivist juht Hardi-Sander Luik pidas askeldamisest pausi ja sõnas, et inimeste kokkuajamine väikeseks reedeseks heategevuseks oli väga lihtme ning nõu ja jõuga tulid veel nii mõnedki kohalikud ettevõtted appi. "Katusematerjaliga aitas näiteks Viljandi Espak," rääkis ta. "Cramo käest saime tööriistu, et vundamenti lihvida, ja pukke, et katus korralikult paika seada. Meie, Maakivist ja Mulgi Ehituse mehed, panustame siis tõesti aja ja oskustega ning üks kohalik põllumees aitas meil ehitusmaterjali pakke aedikule lähemale tõsta. Tõeline tiimitöö!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles