Viljandi paneb eelarvet kaasamise jaoks valmis ja korraldab infotunni

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Vaade Viljandi vanalinnale. Pilt illustratiivne
Vaade Viljandi vanalinnale. Pilt illustratiivne Foto: Elmo Riig

Viljandi üheksanda kaasava eelarve projekti hääletamisele saab esitada ideid, mille maksumus on kuni 40 000 eurot. Huvilisi oodatakse tuleval teisipäeval raekotta kaasava eelarve põhimõtetega tutvuma.

Teisipäeval, 13. septembril kell 17 algavas infotunnis on kõigil võimalik esitada küsimusi. Sel aastal on oluline muudatus: kaasava eelarve maht on varasema 30 000 euro asemel 40 000 eurot.

Linnapea Madis Timpson kutsus kõiki huvilisi üles infotunnist osa võtma ja ka ideid esitama. "Sel aastal saab varasemast veelgi julgemalt unistada, sest summa, mille eest põnev, tervele linnale kasu toov idee teoks teha, on varasemast 10 000 euro võrra suurem," lausus ta. "Kutsun teid kõiki infotundi, et saada paremini aimu, kuidas oma idee meie poole teele saata, ning seejärel ka oma ideid kirja panema."

Ideid saab esitama hakata 19. septembril ja neid võetakse vastu 17. oktoobrini. Neid saab esitada nii elektrooniliselt portaalis volis.ee kui ka paberkandjal Viljandi raekojas. Need vaatab üle linnavalitsuse komisjon, hinnates nende vastavust reeglitele ja nende teostatavust järgmise kalendriaasta jooksul. Kõik nõuetele vastavad ideed suunatakse hääletusele.

Hääletus kestab 14.–28. novembrini portaalis volis.ee ja Viljandi raekojas. Hääletada saavad kõik vähemalt 16-aastased Viljandi linna elanikud, kellest igaühel on kasutada kolm häält. Hääletuse õnnestumiseks peab vähemalt üks idee koguma 200 häält. Ellu viiakse enim hääli saanud idee.

Eelmise Viljandi kaasava eelarve hääletuse võitis ülekaalukalt idee korrastada Uueveski basseine. Võidutöö esitas Priit Kaup ja see kogus 454 linlase toetuse.

Et kaasava eelarve summa oli ainult 30 000 eurot, nii et kõiki kolme basseini poleks selle eest korda teha saanud, otsustas linnavalitsus jaanuaris korrastada keskmise, sest seda on inimesed kõige rohkem kasutanud. Basseinile valati uued betoonist käigusillad, tehti betooniparandustöid redelite ümbruses ja veepiirist allpool ning basseini kahele pikemale küljele paigaldati komposiitmaterjalist laudis. Samuti korrastati redelid, käsipuud ja hüppetorn. Bassein avati augusti alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles