Vana postimaja seinale jõuab Viljandi kunstniku teos

Tanel Jan Palgi
Copy
Kunstnikud Regina-Mareta Soonsein, Edgar Tedresaar ja Alar Tuul maalivad kergelt kõikuval tõstukiplatvormil Tallinna tänava hoone seina.
Kunstnikud Regina-Mareta Soonsein, Edgar Tedresaar ja Alar Tuul maalivad kergelt kõikuval tõstukiplatvormil Tallinna tänava hoone seina. Foto: Elmo Riig

Viljandi elanike uudishimulike pilkude all maalivad kolm kunstnikku Tallinna tänaval vana postimaja ehk Nurmbergi maja otsaseinale hiiglaslikku linnavaadet, mis põhineb eelmisel aastal meie seast lahkunud kunstniku Hanno Härma teosel.

Esinduslik hoone kuulub osaühingule Mulgi Arendus, kes on võtnud oma missiooniks renoveerida ja arendada ajahamba pureda jäänud ehitisi. Osaühingu juhatuse liige Rein Kessler ütles, et tahtmine on anda tänavalt paistvale seinale huvitavam kuub. «Tekkis mõte, et teeks midagi ägedat. Nurmbergi hoone on lihtsalt nii hea koha peal,» selgitas Kessler ideed, mis oli tekkinud juuli lõpus ning mille elluviimisega liiguti kibekiirelt edasi.

Kessler ütles, et tal pole müürikunstiga isiklikku kokkupuudet, talle oli tähtis, et pilt sobituks Viljandiga. Seinamaali loomise sooviga pöörduti linnavalitsuse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles