Üldvõidust napilt ilma jäänud Josten Vaidem noppis maratonisarja aktiivseima ratturi tiitli

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Nii vähe jäi kollases liidrisärgis sõitval Josten Vaidemil (nr 1) puudu pika sarja üldvõidust. Koos viimase maratoni võiduga sai Gert Jõeäär (esiplaanil) ka sarjavõidu.
Nii vähe jäi kollases liidrisärgis sõitval Josten Vaidemil (nr 1) puudu pika sarja üldvõidust. Koos viimase maratoni võiduga sai Gert Jõeäär (esiplaanil) ka sarjavõidu. Foto: Bosch Eesti maastikurattasari

Boschi Eesti maastikurattasarja viimasel võistlusel, Kõrvemaal sõidetud Tallinna maratoni lõpetas Viljandimaa mees Josten Vaidem Gert Jõeääre järel teise kohaga. Ka üldkokkuvõttes langes ta selle tulemuse peale Jõeääre järel teisele kohale, küll aga pälvis ta sarja aktiivseima ratturi tiitli.

Gert Jõeäär ületas 25. Tallinna rattamaratoni finišijoone ajaga 1:42.15. Josten Vaidem kaotas nii sõidu kui maratonide üldarvestuses võidu ühe sekundiga, saades ajaks 1:42.16. Kolmandana oli finišis Peeter Tarvis ajaga 1:42.21.

"Sõit kulges raskelt. Pidin peaaegu maksimumi võtma ehk vahefiniši ära võitma ja ka lõpus Jostenist ees olema," rääkis Jõeäär finišis.

Josten Vaidem ütles Sakalale, et just selle võistlussarja võit oli tema aasta üks peamine eesmärk. "Viis punkti jäi puudu ja see on väga väike vahe," lausus ta.

Stardis oli sarja liider veel Vaidem. Jõeäär pidi võitmiseks saama esikohapunktid vahefinišist ja võitma ka maratoni. Terve sõidu oli Vaidem tal küll kõrval, kuid otsustavatel hetkedel oli tema grammi võrra parem. "Mind ei ole õnnistatud sellise terava jalaga nagu Gerti," nentis Vaidem.

Tallinna maratoni rada oli tänavu kuiv ja seega üsna kiire. Rajal olid mõned üksikud tõusud ja tehnilised kohad, kus Vaidem üritas vahet sisse saada, aga edutult. Jõeääre võitu panustas omajagu ka kolmanda koha saanud Tarvis, kes sõidab võitjaga samas meeskonnas.

Pool kilomeetrit enne finišit tegi Vaidem viimase rünnakukatse, aga Jõeäär maha ei jäänud ja pääses veel ka kõrvale. 50 meetrit enne lõppu oli rajal järsk tagasipööre ning sisuliselt otsustas võitja see, kes pääseb esimesena kurvi. Seal oli Jõeäär ees.

Järgmisel nädalavahetusel sõidab Vaidem maratoni Järvamaal Valgehobusemäel ning siirdub siis Taani, et startida 18. septembril maastikumaratonide maailmameistrivõistlustel. Maailmameistrivõistlustel pole ta varem käinud, küll aga osales ta mullu Euroopa meistrivõistlustel ja jäi tulemusega rahule. Et Taani rada tundub talle eelinfo põhjal sobivat, peab ta plaani õnnestumise korral 30 parema sekka jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles