Pidulikult sõlmitud leping tähtajaks Viljandisse spaahotelli ei toonud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi spaahotellist on valmis ehitusprojekt. Ehituse ettevalmistamiseks on arendaja kulutanud ligi kaks miljonit eurot. Ehitushinnad on aga sedavõrd kerkinud, et müüride kerkimisele veel mõelda ei saa.
Viljandi spaahotellist on valmis ehitusprojekt. Ehituse ettevalmistamiseks on arendaja kulutanud ligi kaks miljonit eurot. Ehitushinnad on aga sedavõrd kerkinud, et müüride kerkimisele veel mõelda ei saa. Foto: Koko Arhitektid

Kolm aastat ja neli kuud tagasi Viljandi järve ääres pidulikult allkirjastatud kokkuleppe kohaselt oleks hiljemalt täna pidanud sealsamas olema spaahotelli avamine. 150 numbritoaga hotelli, veekeskust, restorane ja konverentsikeskust hõlmavast plaanist on seniajani olemas aga vaid projekt.

«Projekti ei ole me maha matnud,» kinnitas Viljandi spaahotelli rajamise eestkõneleja, Rakvere Aqva Spa tegevjuht Roman Kusma. «Oleme sellesse väga palju panustanud ja meie soov Viljandi kauni järve kaldale spaahotell rajada on jätkuv.»

Varem on Sakala kirjutanud, et keskuse rajamisse on panustatud ligi kaks miljonit eurot ja projekt on valmis. Ehitus, mis oleks pidanud algama vähemalt poolteist aastat tagasi, jäi esmalt toppama koroonapandeemia tõttu kehtestatud eriolukorra ajal, mil spaaettevõtjatel tuli tegelda olemasoleva äri päästmisega ja arendustegevusse polnud võimalik panustada. Teine tagasilöök tabas arendajaid ehituspakkumiste avamise ajal. Nimelt selgus, et ehitajate küsitu ületab arendaja võimalusi vähemalt kolme miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles