Mõisaküla lasteaias käib lapsi rohkesti, ent kohalikku kooli jõuab neist vaid pisku

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Mõisaküla kool-lasteaia direktor Pirje Usin on juba kaks aastat kontoritooli asemel võimlemispalli kasutanud. Kunagi ostis ta lapsele seesuguse, misjärel ka ema jõuludeks palli sai. Jaanuaris tööle naastes tõstis tooli välja ja laua taha jäi vaid pall.
Mõisaküla kool-lasteaia direktor Pirje Usin on juba kaks aastat kontoritooli asemel võimlemispalli kasutanud. Kunagi ostis ta lapsele seesuguse, misjärel ka ema jõuludeks palli sai. Jaanuaris tööle naastes tõstis tooli välja ja laua taha jäi vaid pall. Foto: Elmo Riig

Kui kõik Mõisakülas ühendasutuseks muudetud kool-lasteaia lapsed asuksid pärast lasteaia lõpetamist sinnasamma kooli õppima, oleks omal ajal keskkoolina tegutsenud majal jumet küllaga. Tegelikkuses jõuab kohalikku kooli vaid mõni üksik ja suures majas jätkub sellest sügisest algkoolina tegutsevasse hoonesse õpilasi vaid ühele koridorile kahte klassi.

Hiljuti renoveeritud lasteaiamaja sai algavaks õppeaastaks hoopis ruumi juurde. Kahes liitrühmas käib kokku 40 last. «Kevadel oli lapsi nimekirjas 30, aga järjekorras veel kümmekond ja neile loodi nüüd natuke pinda juurde,» lausus Mõisaküla kool-lasteaia direktor Pirje Usin. Ta lisas, et nagu väikestes kohtades ikka, lähevad ka nende juurest lapsed mujale kooli. Eks põhjuseid ole mitu, alustades kasvõi ühistranspordist, sest vallabussiga on hea hommikul liikuma saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles