Kümnekordne lepingu rikkumine pole vallajuhte mõisa tagasi nõudma pannud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Reklaamtahvel Suislepa mõisa ees annab teada, et soovijatel on võimalik rentida seal nii tervet maja kui tuba. Mitme kohaliku meelest on aga mõis ja selle ümbrus äärmiselt räämas ning kogu kinnistu peaks vallale tagasi langema.
Reklaamtahvel Suislepa mõisa ees annab teada, et soovijatel on võimalik rentida seal nii tervet maja kui tuba. Mitme kohaliku meelest on aga mõis ja selle ümbrus äärmiselt räämas ning kogu kinnistu peaks vallale tagasi langema. Foto: Marko Saarm

Ehkki Suislepa mõisa pidaja on oma kohustusi täitnud Viljandi valla ees parimal juhul vaid kümne protsendi ulatuses, ei tõtta vallavõim mõisakompleksi tagasi võtma. Opositsiooni esindaja peab vallavõimu tegevust lihtsalt mugavuseks, sest püütakse vältida kohustusi.

Suislepa mõisa peahoone rändas viis aastat tagasi toonase Tarvastu vallavõimu hoonestusõiguse lepinguga kümneks aastaks mittetulundusühingule Suislepa Mõis. Ühing ise koosneb ühest inimesest, kelleks on lepingu sõlmimise ajal Tarvastu vallasekretäri ametit pidanud Kairi Kärner.

Kokkuleppe kohaselt võttis Kärner mõisahoone rendile kümneks aastaks ja kohustus selle ajaga investeerima kinnistusse 250 000 eurot. Esimese viie aastaga pidi see summa olema vähemalt 100 000. Kui Kärner möödunud aasta eelviimasel päeval viie aasta kokkuvõtte kirja pani, selgus, et summa on vähemalt kümme korda väiksem ja ulatub napilt 10 000 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles