Kooliaasta algus toob bussiliiklusesse muudatusi

Sakala
Copy
Peagi algav kooliaasta toob kaasa muudatusi Viljandimaa bussigraafikutes.
Peagi algav kooliaasta toob kaasa muudatusi Viljandimaa bussigraafikutes. Foto: Elmo Riig

Peagi algav kooliaasta toob muudatusi bussiliinidel number 26, 28B, 43A, 43B, 50B ja 59B. Niisamuti teeb liini number 20 buss Võlli silla remondi tõttu ümbersõidu.

1. septembrist muutuvad liinide number 26, 28B, 43B ja 50B sõiduplaan. Liinil number 26 lisatakse hommikusele ja pärastlõunasele Järveküla ringile uus, Metsa peatus. Nõudluse puudumise tõttu jäetakse ära Soo ja Tohvre peatus. Hommikune ja pärastlõunane Mõnnaste ring muudetakse vastupidiseks: ring algab Mäe-Jassi peatuse asemel Kuude peatusega ja ringile lisatakse Ämmuste Kooli peatus.

Liini numbri 28B Ramsilt kell 5.38 ja 6.03 väljuval bussil muudetakse peatuste läbimise aega alates Orika peatusest. Liinil number 43B muudetakse koolilaste paremaks teenindamiseks bussi Mustlast kell 15.25 väljumine 10 minutit varasemaks, nii see väljub sealt kell 15.15. Liinil number 50B lisatakse Viljandist väljumisel sisenemiseks ja Viljandisse saabumisel väljumiseks Ugala peatus.

2. septembrist muutuvad liinide number 43A ja 59B sõiduplaan. Liinile number 43A lisatakse hommikul enne bussi Pahuvere peatusest väljumist Kukese peatus. Buss alustab sealt sõitu kell 7.22. Liinil number 59B muudetakse Olustvere õpetajate ja õpilaste paremaks teenindamiseks bussi Viljandist kell 7.50 väljumine viis minutit varasemaks, nii et see väljub sealt kell 7.45.

Liinil number 20 kestab Võlli silla remondi pärast ümbersõit 19. septembrini. Osaühing Järelepinge Inseneribüroo andis teada, et ehitustööd võtavad arvatust rohkem aega ja silla avamine nihkub kaks nädalat edasi, 19. septembrile. Kui tööd saavad varem valmis, avatakse sild liikluseks varem.

Bussiliini number 20 ümbersõit Võlli silla remondi ajal
Bussiliini number 20 ümbersõit Võlli silla remondi ajal Foto: Montaaž

Ehitustööde ajal ei peatu liini number 20 buss Ängi, Väljaotsa, Jaburi, Kalme ja Nõmme peatuses. Sõiduks Kildult Suure-Jaani kasutab buss Epra–Kildu teed. Kukemurru, Laninga, Tooba ja Võlli peatus on kasutusel nõudepeatustena.

Nõudepeatuste teenindamine käib tellimuse alusel. Kui soovid sõita tavapeatusest nõudepeatusse, siis anna bussi sisenedes oma soovist juhile teada. Kui soovid siseneda nõudepeatusest, esita tellimus vedaja infotelefonil 434 0089 hiljemalt sõidule eelneva päeva kella 18-ks. Nõudepeatuse tellimuse saad esitada ainult sõiduplaanis etteantud päevade ja kellaaegade kohta. Arvestada tuleb sõiduplaanist kõrvalekaldumisega kuni viis minutit.

Viljandimaa ühistranspordikeskus kutsub lapsevanemaid enne kooliaasta algust üle kontrollima, kas lastel on olemas sõidukaart.

Viljandimaa maaliinidel tuleb bussi siseneda esiuksest ja sõidu registreerimisel peab sõitja teatama juhile sihtpeatuse. Inimesele, kel ei ole sõidukaarti, väljastab bussijuht paberist pileti, mis tuleb alles hoida sõidu lõpuni.

Liinidel number 2, 3, 6, 7, 8, 9 ja 10 tuleb bussi sisenedes sõit tuvastis registreerida. Nendel liinidel ei pea bussijuhti sihtpeatusest teavitama ja juht paberist piletit ei anna.

Sõit Viljandimaa bussides maksab 0 eurot. Sõidu registreerimine on kohustuslik. Registreerimata sõit arvatakse piletita sõitmiseks, mille eest võib määrata trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles