Enne kui libahundid jooksu pistavad, on väikelinnas teatri- ja kinopäev

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kirjamehe August Kitzbergi monumendi juurest Karksi-Nuias ürgoru serval algab ka kesköine libahundijooks.
Kirjamehe August Kitzbergi monumendi juurest Karksi-Nuias ürgoru serval algab ka kesköine libahundijooks. Foto: Erakogu

Täna tõstetakse Karksi kandi kuulsaima kirjamehe August Kitzbergi elu ja kirjandus au sisse traditsioonilise üritusega Augustiöö Augustiga, mis kätkeb endas harrastusteatrite päeva ning Libahundi jooks.

Sel korral on laval kuus teatrit üle Eesti. Keskpäeval alguse saanud ürituse avas lasteteater Cipolino etendusega "Karupoeg Puhh". Kavas oli veel etteasteid Viljandi Seasaare teateri näitetrupilt SEKAM, Viljandi päevakeskuse näitetrupilt, Mokalaadalt ja Tänassilma rahvamaja näitetrupilt Pupu-Jukud. Üle pika aja oli esinejate rivis ka Karksi-Nuia näitering, kes oli oma repertuaari võtnud kahe vaatusega komöödia "Sugulane Rootsist".

Samuti on kirjamehe auks avatud August Kitzbergi tubamuuseum Maiel.

Pärast teatripäeva on huvilised oodatud tasuta välikino seanssidele. Karksi-Nuia kultuurikeskuse suurel leedekraanil linastub kaks kodumaist filmi: kell 20 kogupere põnevik "Tagurpidi torn" ja kell 22.15 Eesti esimene täispikk õudusfilm "Kiirtee põrgusse."

Täpselt minut enne südaööd antakse kultuurikeskuse eest start VIII Libahundi jooksule. Jooksjad peavad läbima kuuekilomeetrise distantsi August Kitzbergi tubamuuseumini ja tagasi. Traditsiooniliselt saab võitja ehitud pehme lambanahaga. Kolm aastat järjest on kiireim olnud Marek Märtson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles