Ajale jalgu jäänud üldplaneering tehakse ümber

Sakala
Copy
Viljandi praeguse üldplaneeringu kehtestamisest on möödunud juba rohkem kui üksteist aastat. 
Viljandi praeguse üldplaneeringu kehtestamisest on möödunud juba rohkem kui üksteist aastat. Foto: Maa-amet

Viljandi linnavolikogu otsustas neljapäevasel istungil algatada Viljandi üldplaneeringu 2040. aastast ja keskkonnamõju strateegilise hindamise koostamise.

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul otsustas linnavalitsus teha volikogule ettepaneku uue üldplaneeringu koostamise algatamiseks, sest praeguse üldplaneeringu kehtestamisest on möödunud juba rohkem kui üksteist aastat. 

"Praegu kehtiv üldplaneering küll rahuldab Viljandi ruumilise arengu tervikvajadusi ning võimaldab linna nii majanduslikult kui sotsiaalselt arendada, kuid see on ajale veidi jalgu jäänud. Inimeste ja ühiskonna ootused ja suundumused linnaplaneerimises on selle aja jooksul muutunud ning seetõttu otsustasimegi, et tarvis oleks koostada uus üldplaneering,“ ütles linnapea pressiteate vahendusel.

Üldplaneering võimaldab suunata Viljandi pikaajalist strateegilist planeerimist ja ruumi kujundamist. Üldplaneeringu ülesanne on kogu linna territooriumi ruumilise arengu põhimõtete ja üldiste arengusuundade määratlemine, maakasutuse ja ehitustingimuste seadmine ning täpsustamine.

Uue üldplaneeringu koostamise optimistlik eeldatav aeg on umbes kolm aastat. Prognoositav üldplaneeringu kogumaksumus on 140 000 eurot. Tegelik koostamise maksumus selgub linnavalitsuse teatel hanke tulemusena. 

Linnavalitsus palub inimestel, kes soovivad olla üldplaneeringu koostamise protsessi kaasatud, anda sellest teada. Üldplaneeringu koostamise ja ajakava kohta saab teavet Viljandi linna veebilehelt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles