VILJANDI Võta või mitu! Huvi linna jagatavate kompostrite vastu on olematuks kahanenud

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Biolagunevate jäätmete konteiner. Pilt illustratiivne
Biolagunevate jäätmete konteiner. Pilt illustratiivne Foto: Kristjan Teedema

Viljandi linnavalitsuselt on endiselt võimalik taotleda biojäätmete kompostreid. Muutunud korra järgi saab neid ühte majapidamisse tellida ka mitu, sest huvi on olematuks kahanenud ja ligi 150 kogumistündrit veel saadaval. Rohkem neid linnal laiali jagada plaanis pole ning kes linna abi ei kasutanud, peab edaspidi ise selle eest hea seisma, et jäätmed oleksid nõuetekohaselt sorditud.

Viljandi linnavalitsus otsustas esmaspäevasel istungil, et linlastel võimalik nüüd üksikelamu, kaksikelamu või kuni nelja korteriga korterelamu kohta taotleda kuni neli kompostrit. Varem said huvilised linna kaudu tellida ainult ühe. Keskkonnaspetsialisti Villem Kutti sõnul tingis muudatuse elanike endi soov. "Mitmed viljandlased on meile teada andnud, et soovivad oma elamu juurde rohkem kompostreid, kui algne korraldus lubas. Meil on aga omajagu kompostreid veel saadaval ning seetõttu otsustasime anda linlastele võimaluse saada oma kasutusse kuni neli kompostrit," selgitas spetsialist.

Kutti sõnutsi on näiteks eramajade omanike soov tihtipeale tingitud sellest, et kuna komposteerida saab ka haljastusjäätmeid, näiteks niidetud muru või puudelt langenud õunu, võib ühest kompostrist lihtsalt väheks jääda. Et kompostreid on praegu linnal üle jäänud, ei ole tema sõnutsi ainsatki põhjust, miks ei võiks huviliste soovile vastu tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles