Indrek Taalmaa etendab kodulinnas monolavastusi

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja ja lavastaja Indrek Taalmaa sõnul passib Männimäe külalistemaja saal teatrietenduste mängimiseks hästi.
Näitleja ja lavastaja Indrek Taalmaa sõnul passib Männimäe külalistemaja saal teatrietenduste mängimiseks hästi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Märtsis ehk teatrikuul muutub Männimäe külalistemaja söögisaal väikseks teatriks, kus endine viljandlane, Endla teatri näitleja Indrek Taalmaa mängib monolavastust «Sinised kilesussid jalas».

Indrek Taalmaa on monolavastusi mänginud nii Tartus, Tallinnas kui Pärnus, ent nagu ta tõdeb, on kunagine kodulinn tal seni täiesti kahe silma vahele jäänud. Lavastusi «Adolf» ja «Sinised kilesussid jalas» pole näitleja esitanud teatrilaval, vaid kõrtsides: Tartus Püssirohukeldris ja Hansahoovis. Viljandis otsis ta samasugust mängupaika.

«Männimäe külalistemaja saal on mõnus koht: siin on ruumi ja vaataja näeb hästi ning minu jaoks on lava piisav ja akustika hea,» kiitis näitleja. «Publik saab istuda, juua kohvi, süüa snäkke ja vaadata etendust. Õhkkond on vabam kui teatrisaalis.»

Märtsisse on kavandatud «Sinised kilesussid jalas» kaks etendust ning naljakuus saab sealsamas vaadata lavastust «Adolf». Indrek Taalmaa lubas, et kui publikul huvi jätkub, võib monoteatrit näha edaspidigi, sest repertuaaris on ka detsembris esietendunud «Teatrikokk». Näitleja ei välista võimalust mõni lavalugu ka siin esimest korda välja tuua.
 

Täispikkuses artikkel ilmus 29. veebruari «Sakalas»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles