Koolid nakatumises esialgu muret ei näe

Copy
Koolid kavatsevad algaval õppeaastal jätkata õpilaste kiirtestimisega, aga muid meetmeid pole vähemalt esialgu kavas rakendada.
Koolid kavatsevad algaval õppeaastal jätkata õpilaste kiirtestimisega, aga muid meetmeid pole vähemalt esialgu kavas rakendada. Foto: Marko Saarm

Kooliaasta algus pole enam mägede taga ning koos õpilaste kogunemisega võib oodata uut koroonapuhangut. Viljandimaa koolid on valmis vajalikke meetmeid rakendama.

Viljandi gümnaasiumis pole direktor Juhan-Mart Salumäe sõnul plaanis eritingimusi plaanis kasutusele võtta. «Kui aga meetmed kehtestatakse, siis on meil kogemus olemas ja suudame neid ka kiiremini rakendada,» lausus Salumäe. «Paljud gümnaasiumi töötajad on lisaks korduvale koroona läbipõdemisele vaktsineeritud ning osa neist suundub sellel nädalal tõhustusdoosi saama.»

Hoolimata viiruse laialdasest levikust ja uute tüvede lisandumisest on Salumäe arvates inimeste teadlikkus paranenud, mistõttu juhtub aina harvem, et kehvast enesetundest hoolimata tööle või kooli tullakse. «Igaühe südametunnistus enda ja teiste tervise ees peaks endiselt olemas olema. Haigussümptomitega tuleb koju jääda,» rõhutas Salumäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles