Põhja-Sakala ⟩ Vald tahab haridusrahvale jälle raha ja tunnustust jagada

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Põhja-Sakala vallamaja Suure-Jaanis.
Põhja-Sakala vallamaja Suure-Jaanis. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala vallavalitsus annab oktoobri alguses taas välja aasta hariduspreemiad ning ootab nüüd ettepanekuid, kes võiksid need saada.

Valla hariduspreemiad on ellu kutsutud eesmärgiga tähtsustada õpetaja rolli, tuua esile valla haridusasutusi ning pedagoogilisi töötajaid ja isikuid, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud noorte kujunemisele mitmekülgselt arenenud isiksuseks ja kelle tegevus on positiivselt mõjutanud Põhja-Sakala valla hariduselu. "Tegemist on traditsiooniliste preemiatega, et märgata ja tunnustada oma valla haridusvaldkonna säravaid tegijaid," märkis abivallavanem Kadri Linder.

Kandidaate oodatakse mitmes kategoorias. Kõige tähtsam, aastate õpetaja preemia antakse inimesele, kes on aastate jooksul saavutanud väljapaistvaid töötulemusi valla, maakonna või lausa üleriigilisel tasandil.

Hariduse aastapreemia antakse füüsilisele või juriidilisele isikule, vallavalitsuse hallatavale asutusele või isikute ühendusele, kes eelmise õppeaasta jooksul on oma tegevusega saavutanud silmapaistvaid ja vallale olulise tähtsusega tulemusi hariduse valdkonnas.

Aasta õpetaja, aasta alushariduse õpetaja ja aasta tugispetsialisti preemia antakse inimestele, kes on viimase kolme aasta jooksul saavutanud väljapaistvaid töötulemusi valla, maakonna või üleriigilisel tasandil. Aasta huviharidustöö ja aasta noorsootöö preemiaga tunnustatakse selle valdkonna ürituse või projekti märkimisväärset läbiviijat.

Aastate õpetaja preemia suurus on 1000, teiste preemiate suurus 200 eurot.

Eelmisel aastal pälvis aastate õpetaja preemia Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpetaja Vello Sääsk ning hariduse aastapreemia Lahmuse kooli tööõpetuse õpetaja Kuuno Tiitus, kes tänavu kevadel Jüri Hanseni pensionile siirdumise järel asus tööle direktorina. Aasta õpetaja tiitli sai Suure-Jaani kooli Tääksi tegutsemiskoha klassiõpetaja Mari Randaru, aasta huvihariduspreemia läks Suure-Jaani muusikastuudio kunstilisele juhile Erki Sepale ning eripreemia aasta haridusteo eest Võhma kooli direktorile Kristel Vahtrale.

Vallavalitsus ootab ettepanekuid hariduspreemiate määramiseks e-posti või tavaposti teel 9. septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles