Lasteaialaste kunst pannakse välja Linnagaleriis

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Linnagaleriis saab septembri esimesel poolel vaadata lasteaialaste kunstinäitust.
Linnagaleriis saab septembri esimesel poolel vaadata lasteaialaste kunstinäitust. Foto: Erakogu

Tänavu 1. septembril saab viis aastat päevast, mil ühendati kaks Viljandi lasteaeda: suur Mängupesa Männimäel suurte majade vahel ja väike Krõll Paalalinnas väikeste majade keskel. Selle aastapäeva eel 29. augustil avatakse Viljandi Linnagaleriis Krõllipesa lasteaia näitus.

Liidetud lasteaed sai nimeks Krõllipesa, mis tuletati mõlema lasteaia nimest ja sümboliseerib rõõmu, nalja, väikseid vempe, koos olemist ja

tegutsemist.

Laste lemmiktegevused lasteaias on ikka olnud joonistamine, maalimine, voolimine ja meisterdamine. Kunstitegevustes võlub lapsi eelkõige protsess, aga kindlasti on oluline ka tulemus, mida päeva lõpus suure õhinaga emmedele ja issidele näidatakse.

Näituse vaatajatel on võimalik tutvuda Krõllipesa 2–7-aastaste laste loodud kunstiga. Kasutatud on erinevaid tehnikaid alates pliiatsijoonistustest ja poriloomingust GPS-kunstini välja.

Õpetajad on kasutanud kunsti tegemiseks ka info- ja kommunikatsioonitehnoloogia vahendeid. Lasteaia robootikaklassis on neid vahendeid päris mitu ja nendega on võimalik vahvaid pilte teha. Näiteks "MatataLab", millega saab õppida programmeerimist läbi mängulise ja käelise tegevuse. Programmeerimisklotside asetamisega alusele on võimalik joonistada kujundeid. Seda vahendit kasutades said ka robootikaringi lapsed joonistada lastaia juubelinäituseks töid "Minu lasteaed".

Väga tihti loovad lapsed kunsti, mis püsib vaid hetkes ja jäädvustub õpetajate fotodel. See on looming, mis sünnib asfaldil, lumel ja poris, kividest, käbidest ja suvelilledest ning toob välja lapse piiramatu fantaasia.

Näitus on Linnagaleriis avatud 14. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles