Venima jäänud töölepingu allkirjastamine pani ukrainlanna abistaja kahtlema

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Janika Viidebaum asus uurima, miks koristajana tööle asunud ukrainlanna pole ikka veel saanud töölepingut ega juulis palka. Õnneks selgus, et kõik on korras, sest maksuametis oli töötamise kohta sissekanne tehtud ning palgapäev ja paberil tööleping tulemas.
Janika Viidebaum asus uurima, miks koristajana tööle asunud ukrainlanna pole ikka veel saanud töölepingut ega juulis palka. Õnneks selgus, et kõik on korras, sest maksuametis oli töötamise kohta sissekanne tehtud ning palgapäev ja paberil tööleping tulemas. Foto: EVE NAABER

Ukrainlanna teadmatus palgapäevast, jutt poolteist kuud allkirjastamata töölepingust ja vajalike andmete ootamine panid tema abistaja kahtlustama, et midagi on viltu, ja ta asus abistatava töösuhteid uurima. Ettevõttest selgitati, et ukrainlanna töölevõtt on korrektne ja paberi peal lepingu sõlmimine on suvepuhkuse tõttu viibinud.

Janika Viidebaumi pere juures on tööliskorteris ukrainlased: vanemad töötavad nende juures talus, aga sõjapakku tulnud tütar leidis koha Viljandis osaühingus Brem Kinnisvarahooldus, kes pakub muu hulgas ärikinnisvara haldus- ja hooldusteenust kaupluseketile Rimi.

Lepingu allkirjastamine venis

Janika Viidebaum rääkis, et ukrainlanna ise oli väga õnnelik, et leidis töökoha, aga palka ei olnud ta veel poolteise kuu möödudes saanud. Viidebaum lisas, et tema pere on ukrainlastele kogu aeg rääkinud, et peab olema ametlik tööleping, ja selgitanud Eesti seadusi. Et ukrainlanna jutu järgi tundus asi kahtlane, asus Viide­baum igaks juhuks uurima, mis toimub. Tagantjärele teab ta öelda, et tegu oli suure arusaamatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles