Skandinaavia ja Baltimaade suurim küünlatootja paneb oma tootmise ülikõrge elektri hinna pärast seisma

Jan Randar Raidma
Copy
Küünlavabriku Hansa Candle omanik Harri Juhani Aaltonen otsustas tootmise kõige kallima elektrihinna ajaks seisma panna, et valitsust tegutsema ärgitada.
Küünlavabriku Hansa Candle omanik Harri Juhani Aaltonen otsustas tootmise kõige kallima elektrihinna ajaks seisma panna, et valitsust tegutsema ärgitada. Foto: Elmo Riig

Aktsiaselts Hansa Candle seiskab täna kella 18–19 oma tootmise, sest selles vahemikus maksab elekter 4 eurot kilovatt-tund ehk 4000 eurot megavatt-tunni eest. Ettevõtte juhataja Harri Juhani Aaltonen ütles, et selle hinnaga ei ole mõtet toota. "Kui selline hind oleks terve kuu, läheks see meile maksma 1 500 000 eurot."

Ta kinnitas, et kui elekter hakkabki olema 4000 eurot megavatt-tunni eest, paneb Hansa Candle tootmise üldse seisma, sest see pole majanduslikult enam mõttekas.

Hansa Candle'il on tänased tellimused ette tehtud, laos umbes kakssada rekakoormatäit kaupa ning seisak otseselt midagi ei mõjuta. Ükski töötaja seisaku ajaks koju ei lähe. Sellesse ajaraami sätitakse lõuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles