Linnavalitsus kutsub viljandlasi osa võtma prügikorjamise aktsioonist

Jan Randar Raidma
Copy
Maailmakoristuspäeval, mille osa on ka linnavalitsuse ettevõtmine, pööratakse tähelepanu pakenditele ja muule pisemale prügile.
Maailmakoristuspäeval, mille osa on ka linnavalitsuse ettevõtmine, pööratakse tähelepanu pakenditele ja muule pisemale prügile. Foto: Margus Ansu

Linnavalitsus kutsub kõiki viljandlasi sel neljapäeval, 18. augustil Viljandi järve äärde jalutama ja pisiprügi maast üles korjama.

Kuu aja pärast, 17. septembril tuleb maailmakoristuspäev, kuid Viljandi linnavalitsus otsustas maailma koristamisele kaasa aidata juba varem. Seega asuvad linnavalitsuse ametnikud sel neljapäeval kell 10 hommikul üheskoos Viljandi järve äärest prügi korjama.

Abillinnapea Kristjan Mändmaa ütles, et maailma koristamine algab igaühest endast ning selleks, et ümbritsevat keskkonda paremaks muuta, ei pea ootama seda ühte päeva aastas, vaid eeskuju võib näidata igal ajal. "Otsustasime maailma koristamise ja harjumuste kujundamisega juba praegu algust teha ning seda üheskoos. Kutsun linlasi, kel selleks võimalus, koos pere, sõprade ja teiste viljandlastega keskkonnale mõtlema ja tähelepanu pöörama ning sellest aktsioonist osa võtma," lausus Mändmaa.

Prügikorjamise aktsiooniga alustatakse raekoja eest, kust koos kõnnitakse Viljandi järve randa. Huvilised on oodatud ametnikega raekoja ees ühinema, kuid prügikorjamiseks võib leida ka endale sobivama aja.

Linnavalitsuselt saab vajaduse korral kummikindaid ja kilekotte, kuhu prügi panna.

Maailmakoristuspäeva fookuses on sel aastal väikeprügi ning erilist tähelepanu pööratakse Läänemere-äärsetele randadele ja teistele veekogudele. Linnavalitsuse aktsiooni eesmärk on koristada Viljandi järve rannast eelkõige suitsukonisid, aga ka pudelikorke, jäätisepulki ja väiksemad pakendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles