Rattaradu Reinu teele ja Hariduse tänavale ei tule (1)

Priscilla Õmblus
Copy
16. augustist oktoobri lõpuni suletakse liikluskoormuse vähendamiseks Riia maantee ja Reinu tee ringristmikul pööre Ugala poole.
16. augustist oktoobri lõpuni suletakse liikluskoormuse vähendamiseks Riia maantee ja Reinu tee ringristmikul pööre Ugala poole. Foto: Elmo Riig

Tänasel istungil arutas Viljandi linnavalitsus veel kord Reinu tee ja Hariduse tänava liikluskorralduse muudatust ning otsustas seda muuta. Uut versiooni hakatakse katsetama homsest, 16. augustist.

Viljandi linnavalitsus võttis eelmisel nädalal vastu otsuse katsetada kaks kuud Reinu teel ja Hariduse tänaval liikluskorraldust, kus sõidutee ruum on jagatud jalgrataste ja autode vahel, et vähendada transiitliiklust ning soodustada jalgsi ja jalgrattaga liiklemist. Nimetatud tänavate rekonstrueerimisprojekti töörühm otsustas liikluskomisjoni seisukohti ja avalikku tagasisidet arvesse võttes saata Reinu tee ja Hariduse tänava liikluskorralduse küsimuse linnavalitsusele uuesti arutamiseks. Arvestades laekunud tagasisidet, vaatas linnavalitsus liikluskorralduse uuesti üle ning otsustas jätta katsetusest välja kõige rohkem vastuseisu tekitanud elemendid.

"Selleks, et uusi lahendusi edukalt katsetada, on tarvis, et asjaosalised oleksid valmis sellega üldisel määral kaasa tulema. Praegu saime aga olulise tagasiside, et Viljandi autojuhid ei ole valmis korraga nii suurteks muudatusteks. Võtame sammu tagasi, et mitte tekitada asjatut paksu verd," selgitas linnavalitsuse ja rekonstrueerimisprojekti töörühma liige Ditmar Martinson. "Olulist tagasisidet andsid Viljandi liikluskomisjoni liikmed ja politsei. Määravaks sai politsei seisukoht, et Eesti autojuhtide liikluskultuur pole veel sellisel tasemel, mis võimaldaks niisuguseid muudatusi ohutult rakendada. Peame leidma viisi, kuidas seda kultuuri vähehaaval parandada."

Reinu teele ja Hariduse tänavale ei märgita maha eraldi rattaradu. Seega katsetatakse vaid liikluse piiramist Reinu tee ja Riia maantee ringristmikult ning Hariduse tänava ja Reinu tee ristmiku muutmist.

See tähendab, et 16. augustist oktoobri lõpuni suletakse Riia maantee ja Reinu tee ringristmikul pööre Ugala poole. Vajaduse korral saab Männimäelt Ugala poole mööda Kalmu tänavat. Ka kesklinna poolt Männimäele mööda Hariduse tänavat ja Reinu teed sõites tuleb kasutada Kalmu tänavat.

Hariduse tänava ja Reinu tee ristmik muutub nii, et Hariduse tänavalt Reinu teele pööramiseks tuleb pöörata Reinu teega risti.

Muudatustega soovitakse välja selgitada, kui palju liikluskoormust sel viisil Reinu teel ja Hariduse tänaval väheneb ning mis selline muudatus teistele tänavatele tähendab.

Esialgsete plaanide järgi kehtib selline liikluskorraldus oktoobri lõpuni, kuid linnavalitsus hindab pidevalt olukorda ning vajadusel lõpetab katsetuse varem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles