Külateatrite festivalil prooviti kätt ka keerulisemate teemadega

Margus Haav
, reporter
Copy
Mädara külateater astus publiku ette Elle Eha-Are kirjutatud näidendiga "Suburgide lill". Näidend põhineb Lilli Suburgi autobiograafilisel jutustusel "Liina".
Mädara külateater astus publiku ette Elle Eha-Are kirjutatud näidendiga "Suburgide lill". Näidend põhineb Lilli Suburgi autobiograafilisel jutustusel "Liina". Foto: Marko Reimann

Nädalavahetusel peeti Kuhjaveres 18. korda külateatrite päevi. Üles astus tosin truppi Eesti eri paigust. Festivali mentor, lavastaja Helena Kesonen ütles, et tänavu oli osalejate tase varasemaga võrreldes ühtlasem. Koroona-aastatega oli truppe vähemaks jäänud ja see võimaldas osalejatel täispikki etendusi mängida. 

"Paljud olid küll jäänud truuks jämekoomikale, aga õnneks on järjest rohkem truppe, kes proovivad kätt keerulisemate tekstidega, mis annavad näitlejatele võimaluse areneda," rääkis Kesonen. "Et festival toimus 18. korda ja astus sellega ühtlasi täisikka, siis küpsust ja tõsisemat meelt oli näha ka osalevates lavastuses."

Kesonen kõneles, et mitmest lavastusest käisid läbi sellised sotsiaalsed teemad nagu elektri hinna tõus, madalad palgad, pikad arstijärjekorrad ja vananemine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles