KINO ⟩ "Apteeker Melchiori" teine film jõuab esmaspäeval Viljandisse

Margus Haav
, reporter
Copy
Apteeker Melchior Wakenstedet kehastab Märten Metsaviir.
Apteeker Melchior Wakenstedet kehastab Märten Metsaviir. Foto: Kaader filmist

"Apteeker Melchiori" triloogia teine mängufilm "Apteeker Melchior. Viirastus" linastub Eesti kinodes alates esmaspäevast. Forum Cinemase Centrumi kinos on esilinastus esmaspäeval kell 19. 

Keskajast kõneleva krimipõneviku teises filmis ehmatab öövahti kohutav viirastus – rikka kaupmehe traagiliselt uppunud tütar. Hommikuks on vahimees kõrgest tornist surnuks kukkunud ja kahtlastes õnnetustes kaotab elu veel mitu inimest. Neid sündmusi uuriva Melchiori teed ristuvad nii lõbutüdruku kui preestriga, nii võõramaa kunstniku kui hullunud ketseriga. Vihjed viivad ta Pirita kloostrisse, mille sünged võlvid varjavad unustusse maetud ohtlikku saladust.

Esimest korda linastub Eestis ühe aasta jooksul filmitriloogia. Selle esimene, 15. aprillil esilinastunud ja seniajani kinokavades püsiv osa "Apteeker Melchior" on olnud äärmiselt edukas – see on kogunud juba üle 123 000 vaatamiskorra. Kogu iseseisvunud Eesti 31 aasta jooksul on siin toodetud üle 1000 filmi ning nendest vaid 11 on ületanud 100 000 vaataja piiri.

Filmi režissöör on Elmo Nüganen ning peaosades on Märten Metsaviir, Maarja Johanna Mägi, Alo Kõrve, Raivo Trass, Carmen Mikiver, Rain Simmul, Riina Maidre ja Mait Malmsten. 

Triloogia kolmanda osa "Apteeker Melchior. Timuka tütar" esilinastus tuleb 10. oktoobril ja see on kinokavades alates 14. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles