Rütmifestival keskendub basskitarrile

Margus Haav
, reporter
Copy
Riho Sibul lahkus 2022. aasta novembris.
Riho Sibul lahkus 2022. aasta novembris. Foto: Madis Sinivee

25.–27. augustini kestev teine Viljandi rütmifestival toob Viljandisse esinema teiste hulgas Ultima Thule ja Suurbritannia bassimehe Janek Gwizdala oma trioga.  

Lisaks neile astuvad Sakala keskuse hoovis peetaval festivalil üles veel Peedu Kass Momentum koosseisus Peedu Kass, Kristjan Randalu ja Kaspars Kurdeko, Estrada Orchestra koosseisus Misha Panfilov, Volodja Brodski, Ilja Gussarov, Sashko Petrov ja Madis Katkosilt ning TamTam ehk Anett Tamm ja Karl Tammaru. Lisaks neile esinevad Vilniuse noored džässirevolutsionäärid koosseisuga JUZT.

Korraldajate kinnitusel on rütmifestivalile oodatud nii nooremad kui kogenumad muusikasõbrad ning kõik, kes soovivad augusti viimasel nädalavahetusel aega veeta muusika ja mõnusa festivaliprogrammi keskel.

Festivali programmijuhile Indrek Mällole on Viljandis sellise iseloomuga muusikasündmust korraldada imeline kogemus. 

"Eelmise aasta peaesineja Dan Mayo armus Viljandisse. Ta nautis siin igat hetke," rääkis Mällo. "Pole kahtlustki, et Viljandi paneb inimestel südame erilisemas rütmis põksuma, ja see meie eesmärk ju ongi. Olen eriti elevil, sest lisaks ägedatele esinejatele siit- ja sealtpoolt piiri on meil au sel aastal üheskoos Raul Vaigla juubelit tähistada."

Peakorraldaja Elena Koit lisas, et kindlasti ei ole festival mõeldud ainult muusikutele.

"Me oleme oma kava üles ehitanud nii, et osa saaks igaüks. See on meie idee olnud algusest peale," ütles Koit. "Pakume head kvaliteetset muusikat, sisukat päevast programmi ja õppimisvõimalust igas vanuses inimestele."

Koit lisas, et Sakala keskuse hoovis on kolme päeva vältel võimalik end poputada huvitavate maitsetega.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles