Ees ootab ajarännak Viljandis, mida enam olemas ei ole

Margus Haav
, reporter
Copy
Rännaklavastuse «Viljandi lood: Jaan» autor-dramaturg Liis Aedmaa, autor-lavastaja ja rännakujuht Marika Palm (katusel) ning rännakujuht Oskar Punga Ugala peasissekäigu ees, mis nägi 1982. aastal välja enam-vähem samasugune kui praegu. Ajastutruu tibukollane automobiil VAZ-2101 on pärit aastast 1980, kuid rännaklavastusega pole see seotud muidu, kui et kuulub etenduse helikujundajale, -režissöörile ja -meistrile Elari Ennokile (rooli taga).
Rännaklavastuse «Viljandi lood: Jaan» autor-dramaturg Liis Aedmaa, autor-lavastaja ja rännakujuht Marika Palm (katusel) ning rännakujuht Oskar Punga Ugala peasissekäigu ees, mis nägi 1982. aastal välja enam-vähem samasugune kui praegu. Ajastutruu tibukollane automobiil VAZ-2101 on pärit aastast 1980, kuid rännaklavastusega pole see seotud muidu, kui et kuulub etenduse helikujundajale, -režissöörile ja -meistrile Elari Ennokile (rooli taga). Foto: EVE NAABER

Esmaspäeva õhtul esimest korda teekonda alustav «Viljandi lood: Jaan» on Marika Palmi ja Liis Aedmaa kirjutatud rännak­lavastus, mis viib tagasi aastasse 1982.

Viljandi valmistub peagi saabuva 700. sünnipäeva tähistamiseks. Ehitatakse uut haiglat ja Männimäe linnaosa. Asfalteeritakse tänavaid, hoogtööneljapäevakute korras riisutakse haljasalasid ning räämas majaseintele kantakse juubeli puhul linnale eraldatud 13 tonni Jugoslaavia ilmastikukindlat värvi. Pioneeride pargis pakub silmailu Eesti esimene värviefektidega purskkaev. Bussitäite kaupa rahvast käib uudistamas äsja valminud uut Ugala teatrimaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles