Sihikindel ja tahtejõuline Keio Kits – viis operatsiooni seljataga, aga ikka võidab (1)

, ajakirjanik
Copy
Keio Kits
Keio Kits Foto: Kristi Markov

Hüüatuse peale «Ikka ta veel jookseb! Mis ta lõhub!?» rahustab nüüdseks harrastusjooksja Keio Kits sotsiaalmeediakontol sõpru ja kaasaelajaid: «Rahu, nüüd ma naudin.» Ometigi näeb peaaegu iga Viljandimaa jooksuvõistluse esikohal just teda. Viimati edestas ta konkurente nädal tagasi Holstre–Paistu jooksul, kus läbis viis kilomeetrit 15 minuti ja 50 sekundiga.

Sealtsamast Holstrest pärit 33-aastase Keio Kitse tunnevad tõenäoliselt ära ka need, kes iga päev jooksuringkonnas ei liigu. Viljandimaal paistab olevat kirjutamata reegel, et jooksuvõistlustel aetakse Kitse taga, seega piisab vaid mõnel rahvajooksul käigust, et tema nägu meelde jääks. Paljud rahvajooksude jälgijad ei pruugi aga teadagi, et 2016. aastani oli ta tippsportlane.

Oma parimaks saavutuseks peab Kits 2011. aastal Euroopa meistrivõistlustel saavutatud kümnendat kohta. «Enamiku jaoks olen tubli Viljandi järvejooksu võitja. See on ka tore sündmus, aga tihti ei teatagi, milline minu taustalugu on. Mul on palju olulisemaid saavutusi,» märgib ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles