Ditmar Martinson: asume Ugala lõigul katsetama uudset lahendust nii Viljandis kui terves Eestis (1)

Ditmar Martinson
, Viljandi linnavalitsuse liige (VL Südamega Viljandis)
Copy
«Autoliikluskoormuse vähendamine avabki võimaluse kasutada selles koridoris alternatiivseid tänava ristlõike lahendusi, mis sinna suure autoliikluskoormuse puhul ei sobiks.»
«Autoliikluskoormuse vähendamine avabki võimaluse kasutada selles koridoris alternatiivseid tänava ristlõike lahendusi, mis sinna suure autoliikluskoormuse puhul ei sobiks.» Foto: Elmo Riig

VILJANDI linnavalitsus plaanib Reinu tee, Riia maantee ja Hariduse tänava vahelise nõndanimetatud Ugala lõigu rekonstrueerida aastatel 2024-2025. Lähte-eelduseks on meie rekonstrueerimisprojekti töörühm võtnud seisukoha, et nimetatud lõigul tuleb tänavaruum jagada erinevate liiklejate vahel senisest võrdsemalt.

Kõnealune lõik on kõige otsem ja loogilisem tee Männimäe ja kesklinna vahel jala ning ka jalgrattaga liikumiseks. On küll väidetud, et Männimäelt saaks rattaga kesklinna ka Vaksali tänava kaudu, kuid need kaks teekonda on ikka väga erineva pikkusega. Näiteks Männimäe Selveri juurest spordihoone ette on Reinu tee kaudu poolteist ja Vaksali tänava kaudu 2,4 kilomeetrit. Kuna loomuomaselt liigub inimene mööda kõige otsemat teed ja vastupidi autojuhtidele peab ta selleks ka füüsilist tööd tegema, ei ole alust arvata, et väga paljud hakkaksid seda pikemat marsruuti kasutama. Nii ei täidaks me ka soovitud eesmärki, milleks on jala ja jalgrattaga liikumise soodustamine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles