Hendrik Koks põmmutas Euroopa meistrivõistlustel 11 väravat

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandlane Hendrik Koks tunnistati Slovakkiaga peetud kohtumises parimaks mängijaks.
Viljandlane Hendrik Koks tunnistati Slovakkiaga peetud kohtumises parimaks mängijaks. Foto: Elmo Riig

Eesti U-18 vanuseklassi käsipallikoondis alistas eile Rumeenias Euroopa meistrivõistluste tasavägises kohtumises Slovakkia koondise 28:26 ning meeskonna tulemuslikemaks mängijaks osutus viljandlane Hendrik Koks 11 väravaga.

Esmaspäeval alanud ja pühapäevani kestvatel tiitlivõistlustel ei mängita mitte ainult turniiri võidu peale, vaid ka U-19 vanuseklassi 2023. aasta maailmameistrivõistlustele pääsemise nimel. Võistkonnad on jagatud kolme turniiri vahel, mis leiavad samal ajal aset Iisraelis, Lätis ja Rumeenias. Rumeenia turniiril osalevad A-alagrupis Austria, Slovakkia, Ukraina ja Eesti ning B-alagrupis Rumeenia, Soome, Suurbritannia ja Moldaavia.

Käsipalliliidu kodulehelt võib lugeda, et Eesti U-18 koondise esimese värava Euroopa meistrivõistlustel Slovakkia koondise vastu viskas Hendrik Koks, kes juba kohtumise esimese poolaja jooksul sai võistkonna edukaima mängijana kirja seitse väravat. Ent kuigi avavärav tuli eestlastelt, olid nood kümnendaks mänguminutiks jäänud tagaajaja rolli ja seis oli 4:7. Võitlusvaim sellest ei murdunud ning 23. mänguminutil tõi Randel Matthias Lepa edukalt realiseeritud seitsme meetri karistusvise tabloole viigiseisu 10:10. Minut enne poolaja lõppu läks Eesti koondis Alvar Soikka väravast 12:11 juhtima, kuid viimasel rünnakul enne poolaja lõpu vilet asetleidnud pallikaotuse realiseerisid slovakid väravaks. Vaheajale mindi seisus 12:12.

Teine poolaeg algas tasavägiselt, kuid 45. mänguminutiks oli Eesti koondis jäänud 17:20 kaotusseisu. Juba viis minuti hiljem oli tablool taas viigiseis, 21:21. Noored koondislased võitlesid korralikult ning läksid Karl Kõveriku väravast 22:21 juhtima. Saavutatud edu enam käest ära ei antud.

Eesti koondise peatreener Kalmer Musting nentis, et algul jäi meeskond natuke Slovakkiale alla, sest oli kaitses hädas. "Kuid kosusime ja rünnakul ka õnnestusime. Rünnakul olid meil liidritena Hendrik Koks ja Karl Kõverik. Väga hästi toimetasid noored meeskondlikult, tegevus oli hingestatud. Tahtmine mängida ja võita oli kõva. Kuid homme on ees uus mäng ning tuleb edasi võidelda."

Eesti ja Slovakkia kohtumise parimaks mängijaks valiti Hendrik Koks, kes viskas 11 väravat. Karl Kõverik lisas kuus ja Karl Kramm neli väravat. Karl Markus Kannel ja Ilja Kosmirak olid täpsed kahel ning Marcus Rättel, Randel Matthias Lepp ja Alvar Soikka ühel korral.

Täna kell 13 kohtub Eesti koondis Austriaga ja neljapäeval kell 13 Ukrainaga. Laupäeval ja pühapäeval mängitakse vastavalt alagrupis saavutatud kohtadele. Kõiki koondise mänge on võimalik vaadata tasuta, kui registreerida endale EHF TV konto leheküljel https://www.ehftv.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles