Heiki Raudla arvates võiks Viljandi olla Eesti pealinn

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi kõndiv entsüklopeedia Heiki Raudla ja kaks soomlannast maalilaagrilist ajaloolisel turuplatsil keset ajalugu. Parempoolsele majale langes kunagi tsepeliinilt heidetud pomm. Vasakpoolses aga elas ja tegutses ärimees Adolf Koppel.
Viljandi kõndiv entsüklopeedia Heiki Raudla ja kaks soomlannast maalilaagrilist ajaloolisel turuplatsil keset ajalugu. Parempoolsele majale langes kunagi tsepeliinilt heidetud pomm. Vasakpoolses aga elas ja tegutses ärimees Adolf Koppel. Foto: Elmo Riig

Kui Heiki Raudla saabus Viljandisse 1. augustil 1972, trükivärvi järele lõhnav ülikoolidiplom taskus, ei teadnud ta sellest linnast õigupoolest mitte kui midagi. Praegu on vähe neid, kes teavad Viljandi ajaloost rohkem kui tema. Kui neid üldse on.

Viiskümmend aastat. Tulevik on käes. Droonid lendavad. Südid elektritõukerattad veavad turjakaid sõitjaid. Asjalikud robotid toimetavad toitu koju. Viljandiski arendatakse isejuhtivat autot ja see auto juba juhibki end ise! On see tulevik niisugune, mida Raudla omal ajal ette kujutas? Kui väike Heiki 1956. aastal Suure-Jaanis kooliteed alustas, siis olid tema kirjutuslaual sulepea ja tindipott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles