Noored trompetistid mängivad suvises akadeemias

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Noored muusikud esinemas Kappide majamuuseumis.
Noored muusikud esinemas Kappide majamuuseumis. Foto: Leili Kuusk

Suure-Jaanis musitseerivad mitu päeva noored trompetimängijad, keda ühendab 20. Aavo Otsa suveakadeemia.

Suure-Jaani kultuurimaja juhataja Aire Levand ütles, et andekate noorte esinemist saab nautida pühapäevani ning neid juhendab trompetist, dirigent ja muusikapedagoog Aavo Ots. Akadeemia algas neljapäeval.

«Tähelepanuväärne on, et selline tore üritus peab tänavu 20. sünnipäeva,» märkis ta. «Suveakadeemia on ellu kutsutud Suure-Jaanis sündinud ja elanud kauaaegse Tallinna konservatooriumi trompetiprofessori Julius Vaksi auks.»

Levandi sõnul on akadeemia eesmärk noorte andekate vaskpillimängijate tegevuse hoogustamine ja arendamine. Õpetust jagavad oma ala parimad õpetajad Aavo Ots, Priit Sonn, Neeme Ots, Jaan Ots, Villem Endel Tiits ja Jaan Mesi. Kontsertmeister on Meeli Ots.

«Viie päeva jooksul on vaskpillimängijatele ja -solistidele kursused, individuaaltunnid ja ühismängimised. Sel aastal võtab akadeemiast osa 37 noort,» rääkis Levand. «Publikut rõõmustati juba päeva enne akadeemia algust festivali avakontserdiga Viljandi Pauluse kirikus ja muuseumitunniga «Johannes Jürisson 100», millel muusika ja vestlusega mälestati Suure-Jaani suurkuju Johannes Jürissoni.»

Täna, reedel kell 20 oodatakse kuulajaid nautima solistide ja ansamblite meeleolumuusika kontserti Suure-Jaani tervisekeskuse terrassil. Kell 22 algab Suure-Jaani järvepaviljoni juures kontsert «Nocturno». Üritusi jagub ka laupäeva ja pühapäeva.

Suveakadeemia korraldajad on mittetulundusühing Aavo Otsa Muusikastuudio, Neeme Ots ja Suure-Jaani kultuurimaja.

Heliloojate Kappide majamuuseumis andis neljapäeval veel ametis olnud Põhja-Sakala vallavanem Jüri Hansen Aavo Otsale ja Meeli Otsale tänukirja panustamise eest Suure-Jaani kultuurilukku. Pildil vasakult Suure-Jaani kultuurimaja direktor Aire Levand, Jüri Hansen ja Aavo Ots (paremal).
Heliloojate Kappide majamuuseumis andis neljapäeval veel ametis olnud Põhja-Sakala vallavanem Jüri Hansen Aavo Otsale ja Meeli Otsale tänukirja panustamise eest Suure-Jaani kultuurilukku. Pildil vasakult Suure-Jaani kultuurimaja direktor Aire Levand, Jüri Hansen ja Aavo Ots (paremal). Foto: Leili Kuusk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles