Vabadussõjas langenute mälestussamba komisjon ootab heldeid annetajaid

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Sammas tehakse kunstnik Amandus Adamsoni 1926. aastal valminud originaali järgi, aga et sellest pole säilinud jooniseid ega maketti, tuli teos taastada fotode põhjal.
Sammas tehakse kunstnik Amandus Adamsoni 1926. aastal valminud originaali järgi, aga et sellest pole säilinud jooniseid ega maketti, tuli teos taastada fotode põhjal. Foto: Elmo Riig

Neljapäeval kogunes neljandat korda linnavolikogu Viljandimaa vabadussõjas langenute mälestussamba komisjon, et arutada samba taasrajamiseks tehtut ning edasisi plaane. Ühtlasi kutsub linnavalitsus kõiki üles mälestussamba taastamiseks annetusi tegema.

Komisjon kohtus esimest korda uues koosseisus ning koosolekul osalesid nii uue kui ka eelmise komisjoni liikmed.

"Rääkisime täna põgusalt täismõõdus skulptuuride mudelitest, mida Tallinnas vaatamas käisime ja mis olid tõeliselt võimsad," ütles linnavolikogu esimees Helmen Kütt. "Olime kõik üksmeelel, et mälestussammast puudutavad tööd on kenasti graafikus. Samuti vaatasime tulevikku ja arutasime Viljandimaa vabadussõjas langenute elulugusid sisaldava koguteose koostamise üle. Mul on hea meel tõdeda, et selles komisjonis ei ole justkui koalitsioon ja opositsioon, vaid kõik on üksmeelel, et Viljandisse peab selline mälestussammas tulema."

Selleks aga, et tagada vabadussõjas langenute mälestussamba taastamine ja valmimine järgmisel aastal, kutsub linnavolikogu esimees kõiki inimesi selles osalema. "Iga panus on oluline, sest see on meie kõigi ühine asi," toonitas Kütt ja lisas, et annetajate nimed jäädvustatakse koguteoses "Viljandimaa Vabadussammas", mis ilmub mälestussamba avamise ajal.

Neljapäeva hommikuks oli Viljandimaa vabadussõjas langenute mälestussamba taastamiseks annetatud 35 532 eurot ja 1 sent.

Kuidas annetada

Samba taasrajamise annetusteks on Viljandi linnavalitsus avanud SEB pangas konto EE021010302005455005. Selgitusse palub linnavalitsus kirjutada "Viljandimaa Vabadussõja mälestussammas". Viitenumbrit ei ole tarvis lisada.

Annetada on võimalik ka sularahas. Seda saab teha raekoja esimesel korrusel kassapidaja juures.

Allikas: Viljandi linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles