Puhkepäeval pole Viljandis ägeda hambapõletikuga kuskilt abi saada

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistes põse ja valutava hambaga patsiendi võtab muidu küll vastu iga hambaarst, aga neil, keda terviserike tabab pühade ajal, pole kuhugi minna.
Paistes põse ja valutava hambaga patsiendi võtab muidu küll vastu iga hambaarst, aga neil, keda terviserike tabab pühade ajal, pole kuhugi minna. Foto: Elmo Riig / Sakala

On teada asi, et tervisehädad kipuvad inimesi kimbutama siis, kui arstid puhkavad: nädalavahetustel ja pühade ajal. Kel häda on suur, saab igal ajal kutsuda kiirabi või pöörduda Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonda. Hullem on olukord siis, kui kriitiline olukord tekib haige hamba pärast, sest pühade ajal ei tööta stomatoloogid isegi Tartus.

Läinud aastavahetuse eel selgitati «Sakalas» ülevaatlikus kirjutises, kuidas pühade ajal arstiabi saada. Seal oli kirjas ka see, et väga rasketel juhtudel, näiteks hambast lähtunud tugeva tursega põletiku korral võib patsient pöörduda Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda, kus hambaarst kohale kutsutakse.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles