Kaugkütjad on miinuses ja tarbija peab arvestama üha kõrgema hinnaga (1)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi kaugküttega kortereid ja maju hoiab soojas aktsiaselts Esro, kes pakub praegu soojust 91 euroga megavatt-tunnist, kuid on saanud konkurentsiametilt loa tõsta hind 99 eurole.
Viljandi kaugküttega kortereid ja maju hoiab soojas aktsiaselts Esro, kes pakub praegu soojust 91 euroga megavatt-tunnist, kuid on saanud konkurentsiametilt loa tõsta hind 99 eurole. Foto: Elmo Riig

Kaugkütet pakkuvad ettevõtted valmistuvad kütteperioodiks ning kuigi mõnel neist on kulud väiksemad kui teisel, siis hindu on sunnitud tõstma kõik. Kahekordseks kasvanud hakkpuidu hind tähendab seda, et praegu tulud kulusid ei kata ning konkurentsiameti uksele on tarvis koputada nii praegu kui ka ilmselt talvel.

Viljandi kaugküttega kortereid ja maju hoiab soojas aktsiaselts Esro, kes pakub praegu soojust 91 euroga megavatt-tunnist, kuid on saanud konkurentsiametilt loa tõsta hind 99 eurole. See muudatus hakkab kehtima augusti lõpus ning seejuures on Esro hiljuti hindu juba oluliselt tõstnud: mullu juunis maksis toasoe veel 61,63 eurot megavatt-tunni eest, tänavu aprillis tõusis hind 77 euroni ning mais kerkis 91 euro peale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles