Mees, kelle südames jagavad kohta Viljandi ja disain

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Kristjan Mändmaa
Kristjan Mändmaa Foto: Kristi Markov

Sel nädalal teatas Kristjan Mändmaa oma otsusest loobuda abilinnapea tööst. Augustis asendab ta linnapead, juhatab koosolekuid ja jätkab pooleliolevaid töid. Suurem osa neist jääb järgmisele inimesele lõpetada, aga praegu jõuab ta veel tegeleda sügisel kooli minevate ukraina laste keele­laagriga ning neile folgipääsmete ja digitehnoloogia korraldamisega. Samuti on augustis Viljandi Kesklinna kooli direktori konkursi uus voor.

Kristjan Mändmaa pakub, et 1. septembril on ta kodus või mõne kooli aktusel, sest tütrel algab Viljandi gümnaasiumis viimane õppeaasta ja pojal Tartu ülikoolis esimene.

Edasi on plaan end harida, sest disainitöö iseloom on vahepeal muutunud ja kulub aega, et end tehnilise poolega järjele viia. «Minu valdkond on olnud raamatute ja teiste trükiste kujundus, aga trükimaailm tõmbub vaikselt koomale ja asemele tuleb multimeedia ning ka seal peab olema võimeline tegutsema.» Mändmaa lisab, et disainitöö hakkas jääma teisejärguliseks juba üle kümne aasta tagasi, kui ta sai kultuuriakadeemia õppekava juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles