Oktoobris esinevad Viljandis Daniel Santiago ja Pedro Martins

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Daniel Santiago ja Pedro Martins
Daniel Santiago ja Pedro Martins Foto: Viljandi kitarrifestival

Viljandi kitarrifestival saab tänavu 15-aastaseks. Korraldajad andsid teada, et sünnipäeva puhul on Eestisse meelitatud nii mõnigi välismaine suurnimi. Lisaks Chris Thilele, Jon Gommile ja Kurt Rosenwinkelile saab festivalil nautida Brasiilia rütme Daniel Santiago ja Pedro Martinsi kitarrikeelte kaudu.

Santiago ja Martinsi kooslus pakub korraldajate sõnutsi džässi, klassika ja Brasiilia pärimusmuusika elemente. Santiago ja Martins on koos esinenud mitu aastat, Santiago akustilisel kitarril ja Martins elektrikitarril, millele lisandub vokaal. Duo debüütalbum "Simbiose" ilmus 2017. aastal. "Simbiose" koosneb üheksast originaallaulust – kaheksa on Daniel Santiago ja üks Martinsi kirjutatud.

Brasiilia kitarrimängija Pedro Martins on festivali korraldajate hinnangul uue põlvkonna üks lootustandvamaid muusikuid. 2011. aastal andis ta välja oma esimese sooloalbumi Dreaming High. Debüütalbumi kirjutas ja arranžeeris noor artist täielikult ise. Oma viimases muusikalises projektis, albumil "VOX" mängib Brasiilias sündinud artist džässi fusioonhelidega, mis on läbi imbunud sügavatest Brasiilia taustaelementidest ning roki ja popi tundlikkusest.

Daniel Santiago on helilooja, kitarrist ja muusikaprodutsent, kes on viimased 20 aastat olnud Brasiilia ja maailma muusikamaastikul aktiivne ja tähtis panustaja. Brasiiliast pärit Santiago on sügavalt juurdunud oma kodumaa traditsioonilistesse helidesse ning nimetab oma ainulaadse ja mitmekesise muusikamaailma peamisteks mõjutajateks 1970. ja 1980. aastate inglise roki ning tänapäeva džässi esteetikat ja keerukust. Tema loomingut iseloomustavad originaalse helikeele arendamine ja otsimine ning märkimisväärne võime tõlkida sügavaid, kõlavaid emotsioone ükskõik millise muusikalise meediumi kaudu.

Lisaks välismaistele suurkujudele saab Viljandi kitarrifestivalil nautida Raul Vaigla, Peedu Kassi, Kristiina Wati, Janno Trump Clarity Ensemble'i ja paljude teiste kodumaiste muusikute esinemist.

Viljandi kitarrifestival kestab 19.–23. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles