Katuselt ähvardab tõsine külmunud oht

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi tänavatel kõndides tasub praegu kindlasti elu ja tervise huvides üles vaadata.
Viljandi tänavatel kõndides tasub praegu kindlasti elu ja tervise huvides üles vaadata. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnavalitsus saadab paarikümnele majaomanikule teatise, milles palub katuseservadest eemaldada ohtlikud jääpurikad ja lumekuhilad.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla ütles, et eile käidi linnatänavatel olukorda uurimas.

Masendav pilt

«Pilt oli üsna masendav,» nentis ta. «Iga kinnistu omanik peaks aru saama, milline vastutus kaasneb sellega, kui tema maja küljest kukub jääkamakas kellelegi pähe. Tagajärjed võivad olla ju väga traagilised.»

Viljandis ei ole jää ja lume varisemisest põhjustatud kurbade tagajärgedega õnnetusi viimasel ajal õnneks juhtunud, aga kui katuseid silmitseda, on näha murettekitavalt palju ebaturvalisi kohti. Eriti ohtlik pilt avanes eile Jakobsoni tänaval.

«Inimesed jäävad oma vihmaveerennidest ja lumetõketest niimoodi lõpuks lihtsalt ilma, sest jäätunud lumi on nii raske, et liikuma pääsedes haarab kõik endaga kaasa,» rääkis Maidla. «Odavam ja ohutum oleks võtta redel või üürida tõstuk ning lumi ja jää eemaldada.»

Karistus ei aita

Linnavalitsus tuletabki seda nüüd teatisega paljudele majaomanikele meelde.

«Viljandis on maju palju ning me ei jõua iga ukse taha minna,» rääkis Maidla. «Heakorraeeskirja rikkumise eest saame trahvi teha, kuid elu on näidanud, et see pole lahendus. Inimene saab lisaks veel vihaseks ning lumi ja jää jäävad lõpuks ikkagi koristamata.»

Maidla sõnul ei ole lindiga või mõnel muul moel ohukoha tähistamine lahendus ning õnnetusjuhtumi eest vastutab kinnistu omanik sajaprotsendiliselt.

«Lindid või muud tõkendid juhivad inimese tähelepanu ohule, kuid vastutusest need ei vabasta,» toonitas Maidla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles