Analüüs. Haigla ehituse paradoks: raha paistab, aga raha ei saa kasutada ehk Mida me teame uue hoone rajamisest? (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pealtnäha on ehituseks justkui kõik olemas, nii ehitaja, tellija kui raha, aga need on kokku saanud valel ajal ja valedel alustel ning seetõttu seisab ees veel üksjagu vaidlemist ning juriidiline analüüs, kuidas ehitusega edasi minna.
Pealtnäha on ehituseks justkui kõik olemas, nii ehitaja, tellija kui raha, aga need on kokku saanud valel ajal ja valedel alustel ning seetõttu seisab ees veel üksjagu vaidlemist ning juriidiline analüüs, kuidas ehitusega edasi minna. Foto: Elmo Riig

Viljandi uue haigla ja tervisekeskuse ehk Tervikumi ehitusel on üsna vaikne. Vähemalt osa alltöövõtjaist on objektilt lahkunud, ehitise valmimine on suures raha- ja ajahädas, aga riigil on töö jätkamiseks raha olemas. Mis saab edasi?

Esmalt sõltub edasine suuresti sellest, milles lepivad omavahel kokku ehitaja Fund Ehitus, tellija Viljandi Haigla ning tellija esindaja Riigi Kinnisvara aktsiaselts (RKAS). Nende läbirääkimiste kohal on tihe vaikimisloor ning ükski osaline ei anna vähimatki vihjet, millest üldse räägitakse ja millises seisus ollakse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles