Mulgimaa kosilaste üle saab kinos naerda tuleval aastal

Sakala
Copy
Uues kodumaises komöödias «Vigased pruudid» kehastavad jõukaid Mulgimaa kosilasi Pääru Oja (Jaak, vasakul) ja Kaspar Velberg (Enn).
Uues kodumaises komöödias «Vigased pruudid» kehastavad jõukaid Mulgimaa kosilasi Pääru Oja (Jaak, vasakul) ja Kaspar Velberg (Enn). Foto: Joosep Kivimäe

Matsalu rahvuspargis lõppesid kodumaise komöödia «Vigased pruudid» filmivõtted. Filmi tegevus hargneb lahti XX sajandi alguses Läänemaal, kus Lipuvere talu peremees on otsustanud oma tütred mehele panna jõukatele Mulgimaa kosilastele. Tütarde südamed kuuluvad aga kohalikele poistele, kellega koos sepitsevad plaani, kuidas tülikatest peigmeestest vabaneda. Filmis kehastab möldrit Ugala teatri näitleja Tarvo Vridolin.

Stsenarist Ott Kiluski sõnul põhineb film Eduard Vilde 1888. aastal valminud jutustusel, kuid siiski üllatab uute trikkide ja

naljadega.

«See lugu käsitleb vanema ja noorema põlvkonna erimeelsusi ja kõnetab seetõttu iga ajastu publikut,» rääkis Kilusk. «Filmi tegevus toimub küll XX sajandi alguses, aga nüüdisaegse kinokülastaja rõõmuks lisasime stsenaariumisse nii efektseid trikke kui ka tänapäevasemat allteksti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles