Kuidas teha folkloor teatrilaval atraktiivseks?

, teatriinimene
Copy
Suvelavastus «Richard ja Anna» räägib armastusest, enese otsimisest ning kuidas pidevalt muutuvas maailmas vanu väärtusi hoida. Peaosas on Kaarel Pogga (Vanemuine). Maili Metssalu jääb meelde kiirete ümberkehastumistega.
Suvelavastus «Richard ja Anna» räägib armastusest, enese otsimisest ning kuidas pidevalt muutuvas maailmas vanu väärtusi hoida. Peaosas on Kaarel Pogga (Vanemuine). Maili Metssalu jääb meelde kiirete ümberkehastumistega. Foto: Annika Vihmann

Varemgi pärimuse temaatikat käsitlenud rändteater Vaba Vanker on sel suvel välja tulnud lavastusega «Richard ja Anna». Lavastaja on meie oma Ugala teatri näitleja Adeele Jaago. Lugu keskendub 1920. aastatel rahvaluule kogumisega algust teinud folklorist Richard Viidebaumi – hiljem Viidalepp – nooruspõlvele ja välitöödele.

Vaatamiskogemusele loob mõjusa eelhäälestuse mängupaik ise. Ohukotsu küün Rap­lamaal jääb tegelikust tegevuspaigast vaid kiviviske kaugusele, süvendades tunnet, nagu viibiksid sündmuste keskel. Ei saa salata, et arhailist hõngu lisab küüni üksildane asukoht põldude keskel. Lisaks kõigele on ümbruskond tõepoolest muinasjutuliselt kaunis, alates kuldsetest nisuväljadest kuni hubase interjööriga küünini välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles