Pinska väikemajadel läheb Saksa turul hästi

Sakala
Copy
Modernmodulari kaubamärgi all turustatavaid väikemaju müüdud Saksamaal enam kui poole miljoni euro eest.
Modernmodulari kaubamärgi all turustatavaid väikemaju müüdud Saksamaal enam kui poole miljoni euro eest. Foto: Modernmodular

Eelmise aasta alguses jõudsid Viljandimaal Pinska osaühingus toodetud väikemajad Saksamaa ehitusmarketite ketti Hornbach. Modernmodulari kaubamärgi all turustatavaid väikemaju on nüüdseks Saksamaal müüdud üle kümne ehk enam kui poole miljoni euro eest.

"Koostöö Hornbachiga on Modernmodularile suur samm, sest see on Saksamaa suurimate hulka kuuluv ehitusmarket. Lisaks müüdud väikemajadele on koostöö toonud tänavu peaaegu sama palju uusi tellimusi, mille täitmisega tegeleme," ütles Modernmodulari juhatuse liige Rasmus Eesmaa pressiteate vahendusel.

Ettevõtte juhatuse liikme Marko Puki sõnul on väikemajade turu väljavaated Saksamaal stabiilsed ning aastate jooksul kasvavad.

"Nõudlus taskukohaste, mugavate ja keskkonnasõbralike eluasemete järele seal eeldatavasti kasvab ning nii Eestis kui ka välisturul andis väikemajade müügile hoogu juurde pandeemia, mille tõttu kolisid inimesed tiheasustusest eemale ning läksid üle kaugtööle," rääkis Pukk. "Paljudel on ajutine elukoht muutunud alaliseks ning aastaringseks elamiseks mõeldud väikemajad on üks võimalus elukohta vahetada."

Pukk lisas, et eelistus kaldub väiksemate majade poole, mis tarnitakse peaaegu valmiskujul ning mille paigaldamine kulgeb kiirelt eeldusel, et on olemas vajalikud kommunikatsioonid. Modernmodulari väikemaju on erinevas suuruses, pindalaga 20–50 ruutmeetrit. Majade hinnad algavad 40 000 eurost.

Modernmodulari kaubamärgi all müüdavad väikemajad valmivad Pinska osaühingus ning need tarnib ja paigaldab Modernmodulari tütarettevõte Pinskom Eesti. Hornbach Baumarkt Gruppe tegutseb lisaks Saksamaale kaheksas Euroopa riigis, kokku ligi 170 ehitus- ja aianduskaubamaja ning veebipoega. Saksamaal on ettevõttel ligi sada kaubamaja. Grupis on üle 23 000 töötaja ning viimase majandusaasta käive oli 5,5 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles