Peaminister lubas, et Viljandi haigla ehitus jõuab kindlasti lõpuni

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi haigla ehitus kulgeb praegu väga aeglaselt ja vaevaliselt ning mitu alltöövõtjat on objektilt ära saadetud.
Viljandi haigla ehitus kulgeb praegu väga aeglaselt ja vaevaliselt ning mitu alltöövõtjat on objektilt ära saadetud. Foto: Elmo Riig

Eesti uus valitsus arutas oma esimesel istungil Viljandi haiglale lisaraha andmist ja otsustas ehituse lülitada Euroopa taasterahastu programmi.

"See tagab, et ehitus jõuab kindlasti lõpuni Euroopa Arengufondi rahaga," teatas valitsuse pressikonverentsil peaminister Kaja Kallas. Sakala andmetel on jutt enam kui 23 miljonist eurost.

Praegu on Viljandi haigla rahastamiseks lubatud 31,5 miljonit eurot abi Euroopa Regionaalarengu Fondist. Sellest fondist tuleva summaga poleks aga peaministri sõnul ehitust lõpetada võimalik, sest see peab olema kasutatud järgmise aasta augusti lõpuks.

Viljandi haigla ja tervisekeskuse ehituseks pidi 2021. aasta kevadel sõlmitud lepingu järgi kuluma 47,3 miljonit eurot ning hoone sisustamiseks ja lõpetamiseks kokku üle 58 miljoni euro. Haigla juhatuse esimees Priit Tampere on aga nentinud, et ülekulu on praeguseks üle 20 miljoni euro ning tähtajast on ehitaja maas enam kui aasta.

Euroopa taasterahast pidi algul suure toetuse saama Tallinna haigla, kuid eelmine valitsus otsustas selle 280 miljoni suurusest euroabist ilma jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles