Koalitsioon jäi kõnelustel puuahju omanikele hüvitise arvutamisega jänni

Richard Särk
Copy
Helir-Valdor Seedri sõnul polnud sotsiaaldemokraadid ja Reformierakond valmis halgudega kütjatele hüvitise maksmise teemaga kaasa minema.
Helir-Valdor Seedri sõnul polnud sotsiaaldemokraadid ja Reformierakond valmis halgudega kütjatele hüvitise maksmise teemaga kaasa minema. Foto: Arvo Meeks

Koalitsioonileppe järgi maksab uus valitsusliit hüvitist küll neile eratarbijaile, kes kasutavad maagaasi, kaugkütet või elektrit, kuid mitte neile, kes kütavad oma maja halgude või pelletitega. Isamaa esimehe Helir-Valdor Seedri sõnul tingis otsuse keeruline puumüügisüsteem.

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seedri sõnul tõstatas Isamaa koalitsiooniläbirääkimistel halgudega kütjatele hüvitise maksmise teema, kuid sotsiaaldemokraadid ja Reformierakond polnud valmis sellega kaasa minema. "Oldi nõus elektri, gaasi ja kaugküttega, aga puit jäi kõrvale," ütles Seeder. "Ma möönan, et puidu puhul on hüvitise maksmine ka keerulisem. Me ju teame, et enamik halupuude ostmist ei käi registreeritult ja arvetega ning sellest ülevaadet saada on ülimalt keeruline."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles