Viljandi maletajad tõid koju meistrivõistluste hõbeda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Hõbeda saanud meeskonnas mängisid Meelis Kanep (vasakult), Toomas Valgmäe, Margus Sööt, Siim Kanep ja Gert Elmaste.
Hõbeda saanud meeskonnas mängisid Meelis Kanep (vasakult), Toomas Valgmäe, Margus Sööt, Siim Kanep ja Gert Elmaste. Foto: Erakogu

Registreerimise viimasel päeval kokku pandud Viljandi maleklubi Faalanks esindus lõpetas Eesti kiirmale meistrivõistlused teise kohaga, seejuures kogus ta võitjaga sama palju punkte. Väga tugeva turniiri tegi esimesel laual mänginud Meelis Kanep, kes kogus 5,5 punkti seitsmest ega kaotanud ühtegi kohtumist.

"Viimasel kohtumisel saadud Meelis Kanepi viimane võit tõstis meid teiseks," rääkis klubi esindaja Gert Elmaste, kes ise istus laua taha kahel korral ning teenis võidu ja kaotuse.

Faalanksi klubi osalemine Eesti meistrivõistlustel sai selgeks alles registreerimise viimasel päeval. Viljandlasest rahvusvahelisele suurmeistrile Meelis Kanepile tegi kutse liituda oma meeskonnaga Treeningpartner Pühajärve, kuhu oli koondatud hulk Eesti tippe. Esimesel laual mängis seal Eesti praeguse aja tugevaim maletaja Kaido Külaots ja suurmeistreid jagus ka kõigile teistele laudadele. Kanep küsis seepeale teistelt Viljandi maletajatelt, kas nood ei sooviks hoopis oma meeskonnaga osalema sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles