Laager kui maailm, mida tuleb endal avastada

Margus Haav
, reporter
Copy
Eesti Etno on rahvusvaheline muusikalaager, milles osalejad õpivad enda korraldatavates õpitubades kuulmise teel eri maadest pärit muusikapalu. Iga päev õpitakse kolme-nelja riigi esindajatelt üks lugu või laul, mida siis hiljem üheskoos seatakse ja kontsertidel ette kantakse.
Eesti Etno on rahvusvaheline muusikalaager, milles osalejad õpivad enda korraldatavates õpitubades kuulmise teel eri maadest pärit muusikapalu. Iga päev õpitakse kolme-nelja riigi esindajatelt üks lugu või laul, mida siis hiljem üheskoos seatakse ja kontsertidel ette kantakse. Foto: Kerttu Kruusla

Verivärske dokumentaalfilmi «Eesti Etno armastab» avakaadrid meenutavad kombinatsiooni Saksa ansambli Rammstein viimase video­hiti «Dicke Titten» algusest ja Ameerika režissööri Ari Asteri mängufilmist «Midsommar». Seltskond kergelt riides inimesi läheneb aeglaselt, kuid kindlalt rongkäigus pilli mängides ja lauldes, taustaks maaliline maastik. Nad jõuavad kaamerale järjest lähemale, muusika paisub üha valjemaks.

Film isegi on üles ehitatud nagu laul: on algus, teema areng ja finaal ning korduv refrään. Film jutustab küll muusikast, aga pole läbinisti muusikafilm. See kõneleb laagrist, milles sündivat teavad ainult asjasse pühendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles